Brandvæsen

Undersøgelse: 89 pct. modtog varsling på mobiltelefonen

Hvert år den første onsdag i maj tester Rigspolitiet og Beredskabsstyrelsen varslingssirenerne og S!RENEN, der udsender varslinger på mobiltelefonen. I år blev S!RENEN testet for anden gang. Sidste år modtog 64 pct. af befolkningen varslingen på mobiltelefonen. Det tal er i år steget til 89 pct., viser en ny undersøgelse.

Præhospital

Opgiver at søge om penge til flere præhospitale enheder

Det er i øjeblikket så svært at rekruttere ambulancepersonale, at det ikke giver mening at søge om penge til at indsætte flere præhospitale enheder – for det vil være særdeles vanskeligt at bemande dem. Sådan lyder konklusionen hos Region Nordjylland, der i stedet vil søge Sundhedsstyrelsen om puljemidler til at optage flere redderelever samt til at videreføre akutlægebilen i Hjørring.

Præhospital

Slipper for ambulance-bod på 9 mio. kr.

Region Hovedstadens nye ambulancetjeneste er generelt kommet godt fra start, men ambulancetjenesten havde store udfordringer i 4. kvartal 2023. Hvis ambulancetjenesten havde været underlagt samme bodbestemmelser som regionens private operatør, så havde det kostet en bod på 9 mio. kr. Det slipper regionen dog for, mens Falck i kontraktens første år har betalt 32 mio. kr. i bod til regionen.

Præhospital

Debat: Ny paramedicineruddannelse er et helt nødvendigt skridt

Den nye paramedicineruddannelse på professionsbachelorniveau er et helt nødvendigt skridt for at imødekomme fremtidens krav til faget og for at opnå den anerkendelse, som faget fortjener. Der er behov for en uddannelse med en markant sundhedsfaglig profil og det får vi nu. Sådan lyder det fra bestyrelsen i Dansk Præhospital Selskab i dette debatindlæg.

  • Præhospital
    I de kommende tre år planlægger Ambulance Syd at indkøbe 56 nye ambulancer samt op til ni ekstra ambulancer i løbet af perioden. Ambulanceoperatøren har nu sendt leverancen i udbud, hvor der også er en option på leverance af et løftesystem.
  • Brandvæsen
    Det fælleskommunale Hovedstadens Beredskab kom ud af 2023 med et overskud på hele 18,1 mio. kr. Det er markant mere end ventet, og det skyldes blandt andet, at beredskabet øgede indtægterne med 16 mio. kr. Det dækker dels over, at salget af ambulancer og udstyr til Region Hovedstadens indbragte godt 5 mio. kr., dels at ABA-alarmerne gav ekstra indtægter på 9 mio. kr.
  • Google Maps
    Brandvæsen
    Frem til udgangen af 2026 står Falck for driften af brandstationerne i Præstø og Stege. Men hvad der derefter skal ske, er usikkert. Det fælleskommunale Midt- og Sydsjællands Brand & Redning havde lagt op til at gennemføre et udbud af opgaven, men Vordingborg Kommune – hvor brandstationerne ligger – vil i den kommende tid overveje, om man i stedet ønsker en hjemtagning.
  • Brandvæsen
    Onsdag gennemfører Folketingets Forsvarsudvalg en stor høring om fremtidens beredskab. Målet med høringen er at undersøge den aktuelle status for det danske beredskab og se fremad mod kommende udfordringer. Under høringen vil en række eksperter også dykke ned i emner som trusselsbilledet, sikkerhedsmæssige udfordringer og hvordan samfundet bedst griber sine beredskabsopgaver an.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens Akutberedskab og Herlev Hospital har modtaget en bevilling på 10 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til et præhospitalt forskningsprojekt. Konkret skal pengene bruges til at forske i, hvordan de fagprofessionelle kan øge erkendelsen og forbedre vejledningen i hjertelungeredning, når borgerne ringer 1-1-2 ved hjertestop.
  • Brandvæsen
    Traditionen tro testes de danske varslingssirener kl. 12 på den første onsdag i maj. I år vil der også – for kun anden gang – blive gennemført en test af varslingssystemet S!RENEN, der vil sende test-advarsler ud til mobiltelefoner. Alle nyere mobiltelefoner burde automatisk modtage advarslen, der distribueres via en indbygget funktionalitet i telefonens styresystem.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Holstebro: Brandslukning kun dyrere på papiret

For nyligt vakte det en del opsigt, da det kom frem, at et udbud af brandslukningen i Holstebro Kommune tilsyneladende ville føre til, at kommunens omkostninger til brandslukning ville stige kraftigt. Nu viser det sig imidlertid, at det kun er på papiret, at brandslukningen bliver dyrere. I modsætning til det kommunale brandvæsens nuværende budget så indeholder de nye tilbud fra brandvæsenet og Falck nemlig både anlægs- og driftsudgifter.

Brandvæsen

Flytning af beredskabscenter vil koste 43 mio. kr.

Hvis Beredskabsstyrelsen Bornholm skal flytte fra Allinge til Almegårds kaserne i Rønne, vil det kræve en investering på ca. 43 mio. kr. Flytningen vil give en årlig besparelse på ca. 3 mio. kr., men den store investering gør, at der vil gå for lang tid, inden en flytning har tjent sig selv hjem. Det konkluderer Forsvaret og Beredskabsstyrelsen i en ny analyse.

Brandvæsen

Beredskabskommission var ikke kompetent til at godkende beredskabsplan

Det var ikke i overensstemmelse med bekendtgørelsen om risikobaseret dimensionering, da Rudersdal og Hørsholm kommuner i 2007 lod de to kommuners fælles beredskabskommission godkende planen for risikobaseret dimensionering af beredskabet. De to kommuners jurister mente ellers, at beredskabskommissionen havde kompetencen til at godkende beredskabsplanen, men det kommunale tilsyn slår i en ny afgørelse fast, at beredskabsplanerne altid skal godkendes af kommunalbestyrelsen.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Akutlægehelikoptere sendes i udbud for tredje gang

De danske regioner har ikke det store held med udbud på det præhospitale område i øjeblikket. De seneste måneder har regionerne tabt to sager i Klagenævnet for Udbud, og udsigten til at tabe en tredje sag får nu regionerne til at annullere det seneste udbud af akutlægehelikopterne, efter at den norske byder har klaget over, at et fransk selskab vandt. Det bliver så tredje forsøg på at gennemføre udbuddet.

Brandvæsen

Banedanmark er nu også på SINE

Banedanmark blev i foråret godkendt til at anvende beredskabets fælles radionet, SINE, og nu er Banedanmark så klar til at kommunikere med beredskaberne ved større ulykker eller driftsforstyrrelser på jernbanenettet. Banedanmark hører til gruppen af brugere på SINE, der har fået adgang til beredskabernes fælles radionettet som ”Andre aktører”.

Fra arkivet – Autohjælp

Google Streetview
Autohjælp

Redning Danmarks selskab i Ringsted er under tvangsopløsning

Selskabet Redning Danmark Køge ApS, der – trods navnet – har drevet station i Ringsted, er under tvangsopløsning ved Skifteretten i Roskilde. Selskabet har haft samme ejer som Redning Danmark i Horsens, der gik konkurs i marts 2019. Siden etableringen af Redning Danmark i 2017 er selskaberne bag seks stationer gået konkurs.

Autohjælp

Glædelig jul!

Vi ønsker glædelig jul til alle vores læsere, samarbejdspartnere og annoncører. Redaktionen holder ikke juleferie, så vi bringer også beredskabsnyheder i juledagene. 

Autohjælp

Også store økonomiske problemer hos Dansk Autohjælp i Roskilde

Det er ikke kun Dansk Autohjælps station i Glostrup, som har store økonomiske problemer. Også selskabet bag stationen i Roskilde har tabt så mange penge, at selskabets revisor mener, at der er ”betydelig usikkerhed” om selskabets evne til at fortsætte driften. Dansk Autohjælp i Roskilde har måttet låne 100.000 kr. hos Dansk Autohjælps moderselskab.

Fra arkivet – Politi

Foto: Rigspolitiet
Brandvæsen

Tilfredshed med beredskabet på Lillebæltsbroen

I juli kom beredskabet på Den nye Lillebæltsbro på en alvorlig prøve, da en lastbil brød i brand på broen. To af broens tre spor i østgående retning og et spor i vestgående retning måtte spærres, mens teknikere undersøgte omfanget af skaderne på broen. Efterfølgende har Sydøstjyllands Politi, Fyns Politi, beredskabet i Fredericia og Middelfart kommuner, Falck og Vejdirektoratet evalueret indsatsen under ulykken. Og evalueringen har vist, at kommunikationen mellem alle parter fungerede godt i forbindelse med branden.

Politi

Politiets patruljevogne får nyt system til mobil datakommunikation

Fra næste sommeren vil omkring en tredjedel af politiets patruljevogne være udstyret med en ny løsning til mobil datakommunikation. Løsningen, der har fået navnet Bifrost og erstatter patruljevognenes nuværende Thor-terminaler, samler opslag i centrale registre, betjening af SINE-terminalen, flådestyring, navigation og udrykningsanlæg ét sted. Det vil effektivisere politiets arbejde.

Politi

Politifolk yder sjældent førstehjælp

Når Aalborg Sygehus’ lægeambulance ankommer til et skadested, så er politiet ofte nået frem. Men kun i meget få tilfælde yder betjentene førstehjælp. Det viser en opgørelse lavet af lægerne ved lægeambulancen på Aalborg Sygehus. Kun i to af 453 tilfælde blev førstehjælp ydet af politifolk. 

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook